Boxed in my own world.


instagram / twitter
← old new →
random thought.
Monday, 16 December 2013

orang kata. mimpi buruk jangan cite kat orang.
well, mimpi kena kahwin paksa tu mimpi buruk ke?

kalau mimpi kena kahwin dengan laki hensem + kaya...............
mimpi buruk ke? i guess not.
BHAHAHAHAHAHA







miracles in december.
Thursday, 12 December 2013

[SCREENCAP]






DILARANG MEM-BASH. EHEM (dan oh abaikan muka si hensem)

i iss terasa bila membaca[?] lagu ini

PERUBAHAN. everyone changed.
tapi whether perubahan tu kepada yang lebih baik or vice versa, its depend of him/herself.
daaaan, taksemua perubahan tu boleh diterima oleh others. dan jugak, kekadang perubahan tu dibenci oleh diri orang tu sendiri. maybe she/he miss her/his old path......who knows.

stop putting a blame on one, try to understand, and help each other.
it'll be nice.





notakaki ; Miracles in December is the tajuk lagu.



 








er.. song rants?
Tuesday, 3 December 2013
hey yo.
assalamualaikum guys.


song rants uh? here it is.


SATU. EXO's Black Pearl.





[HIGHLIGHTS]

Flower that bloomed in the dark
the moon above the sea
a place like a secret
my beautiful black pearl

Even at the dizzying moment as the storm rages
Don’t turn the boat around, don’t stop sailing



aku......sangatlah terinspirasi dengar lagu ni. well ya, memanglah korang akan kata "ceh. memanglah kau suka..sebab EXO punya lagu kan" hahaha BINGO, bro. tapi kan, first time aku dengar lagu ni.....aku terus termuhasabah. aku ni layak ke jadi mawar berduri, jadi 'tulang rusuk' yang solehah untuk somebody. dan terus teringat, lelaki yang baik untuk perempuan yang baik. okay stop. dapat goosebumps pulak cakap pasal benda ni. ehehehe.

..........





DUA. SAUJANA's Takut Kau Tertipu.

oh maaf. video takboleh letak pula.

[HIGHLIGHT]
Kejayaan bukannya sekali banyak kan teruji
Kegagalan di hari ini bukan selamanya
Kejayaan di hari ini bukan selamanya 


lagu ni di-suggest oleh seorang junior actually. 
and my comment is;




TIGA. er.........rasa macam dah malas. 
eh jap. nak letak lagi satu.
nak cerita sat, lagu ni is one of lagu yang aku carik kalau nak rasa ngantuk. yes, musik kuat makes me feel ngantuk. and reaksi classmates aku time dorang dengar lagu ni...... haha epic sungguh muka memasing.
"pina, siyes kau suka lagu macam ni? macam susah nak percaya"
haha well~~~






biar je haha kite hidup bkn utk pleased hangpa semua kihkih. Outcome yg kite dpt ikut ape kite fikir kan..
tetttt. saja nak letak ;)





the family of #6abuhurairah
Monday, 11 November 2013

i'm back. those hectic days were gone. haha hectic lah sangat.
ohyes assalamualaikum, kamu.





as i wish...
STAM is over. and that means...........my life as a budak-sekolah-MITT is officially OVER. orang dah tak panggil budak sekolah dah.

but guess what? i'm starting to missing everything. rindu nak belajar dalam kelas, rindu nak gegaduh kat kelas, rindu nak belajar+merehatkan mata, rindu nak defend kpop dalam kelas (Ehhh), rindu nak dipanggil JPJ, rindu nak menyampahkan-STAMian-dengan-cecite-pasal-misterA, blablabla OH RINDUUU.

tetiba rasa nak nangis pulak. ei. okay pls be kuat.
meh teruskan. 

FYI, seorang aku ialah seorang yang pendiam asalnya (ceyy, pendiam ke sombong?!) hah ha, tak reti berkawan senanya. tapi tahun ni..........satu kelas dah jadi my family. macam dah tak ada rasa segan langsung haha. adalah sesikit yang yang sangat sikit. nak sendawa pun main aci redah je buat macam dalam bilik sendiri. sampaikan..........dorang dah kenal dah yang bersin kekuat sape, yang sendawa tak rupa macam pempuan tu sape. tapi dorang layankan je, although selalu je kena perli. dan satu ayat yang paling aku ingat sampai sekarang which is masa aku bersin pelaaan sangat, they said "aik? sopan pulak bersin hari ni?" SEMPOI je ayat kau eh.

eh dah macam karangan, bukan? takpa takpa. i izzz dah lamaa tak buat karangan.
k masuk karangan bergambar pulok.


BRING THE BOYS OUT~




GIRLS GENERATION

YES, BEING MATURED IS SOOOO NOT-6-ABU-HURAIRAH


OUR-ALL-TIME-FAVOURITE-THING-TO-DO; TIDOQQ.
(TAKDA CAPTION, i just love this pic)




k dah malas. hik



                                            
























 

A for Arrogant
Wednesday, 6 November 2013

SATU.
"eh syafinaaa. tengok tak Mr Arrogant semalam?" - cikgu S
sengih.

DUA.
"syafina, safiyya dlm Mr Arrogant tu sebenarnya siapa?" - cikgu H
cerita.

TIGA.
"eh korang buat apa datang? menyemak je" - budak F. terus kena jeling sedas.
"ewah. jeling macam Mr Arrogant." - cikgu E

EMPAT.
"syafina, cemana dgn * * * * *?" terus kena bangkang habis habisan. macam takda orang lain jerr haha.
"eh taklah.. syafina ni sekarang dah ada Mr Arrogant" - cikgu K memback-up

AND SO ON..............
mari gelak sat.




 

DENIAL.
Thursday, 10 October 2013

penafian.
dari jadi diri sendiri. 

selama ni sesenang je taip "people change".
tapi bila kena kat batang hidung hang words "you've changed", then hang sedar yang "people change" tu cumalah sekeping metal untuk cover diri hang sendiri. dan hang tak mampu pun sebenarnya nak guna "people change" tu.

sebab, hang menafikan diri sendiri sebenarnya.
wei, apa ni. personality crisis?


 


pertembungan budaya.
Tuesday, 1 October 2013
tetiba rasa nak spill. tetiba je.
heh. tetiba yang sangat.

"do you know what is the difference between you and them?" 
THEY LET ME BE ME. and they accept me as who I am. 


i never meant to start a war. siyes.
but as i said before, i am a human. just a human.
ada hati. ada perasaan. ada rasa sedih. rasa gembira.
dan bila semua thought i'm a makhluk-yang-maksum-suci sepanjang masa, 
i'm tired. 
ye. benda ni remeh. just about minat. pada hang lah kan.
but for me, maaf. it touched my very own deep heart. 
maybe i'm the one who being soooo literally dramatic and sentimental but yeah again,
THIS IS ME.
and being here without them, siyesly makes me like this. i've to be hipokrit. i've to be kepala-ferum-and-etc. i wanna protect myself. from all this nonsense stuff yang sakitkan hati sendiri.






aku bukan obses. bukan juga extra super fanatic. tapi ku akui, kadang terlepas jua dari limit. tapi masih, ku temu limit, prinsip dan batas diri. walau kadang tergelincir, tetap ku usaha ke landasan. masih aku kah yang bersalah?









belog rant #4
Friday, 13 September 2013



semua huru hara sebab aku.
jadi tak menentu sebab aku.
jadi takguna pun sebab aku.


aku cuba rendahkan ego. setiap kali.
salah aku, masih rasa sakit. 
ye. aku yang salah. maaf.
tolong faham. walau aku tahu, kau takkan.





non-android.
Thursday, 12 September 2013


aku manusia.
punya hati. punya perasaan.
kadang rasa sakit. kadang bahagia.

bukanlah aku android.
yang kau kira tak merasa apa.
hanya menurut tanpa berkira.

masih ku punya hak untuk gembira.
kerna aku, DIA yang punya.
bukan kau. 
kau tak perlu tentukan apapun tentang aku.










aaa? what did you say?
Friday, 23 August 2013

one fine day.
as i went to the GPK's room to send the keysssss of the budakmotors, alone, i heard something secara out of the blue. i heard this; 

BERIA!! GILA KUASA!! 

and i was like......eh hang la beria. hang la gila. aku yang berkuasa. eh
time rehat pun sama. tak sangka pulak, tahap kepopularan i makin increasing and increasing and.......

210813 hari tu i went to a seminar STAM with the #6AbuHurairah. first of all, puan tu cite pasal katak yang pekak. that katak 
berjaya panjat ke puncak although kekatak lain sume dok rendah rendahkan ja.
sebabnya, katak itu pekak deaf. 
moral of the story? buat pekak ja. mudah, bukan?
dan hari tu jugak, ustaz A dok kasik nasihat pasal benda ni. ada benda yang kite
takpayah nak ambil kisah. biaq pi lah mereka. 






dan kerana Allah...
Tuesday, 30 July 2013

dan kerana Allah... bersabarlah


kekadang.. perlu jatuh untuk lebih hargai waktu di puncak. perlu jatuh untuk sedar kesalahan sendiri. perlu jatuh untuk sedar.... kita ni nothing pun tanpa Dia.


trial ni sungguh buat aku upside down orang kata. heh. salah sendiri.


again and again. menyesal dan terus buat benda sama, langsung tak guna.





i have a dream
Wednesday, 10 July 2013

#NowWatching : Dream High 2  (oho dah berzaman dah cite ni)



we are B. not A, but B. in any places, in any circumstances....A and B exist. i wanna ask something. are dreams only for people with talent? if you have no talent, you shouldn't dream? heh. if you want to dream, firstly you have to close your eyes. if you close your eyes, others won't be important. then you'll face the real you. - Dream High 2


2 hari before syafawi STAM......i found this drama. k-drama of course. tapi yeah, depends on kita kan,nak ambik yang buruk ke...baik ke.
and this high-school-students-story was soooo inspiring me instead of drama nangis nangis je kan. 

DREAM. IMPIAN. 
semua orang ada impian. nak bukak kedai kek lah, nak jadik cikgu tadika lah, nak kahwin cepat lah, nak ada firma guaman cececeh lah, nak itu, nak ini.
and dari DREAM yang kecik dan macam nothing ni lah, lahirnya natijah, kebahagiaan, kepuasaan, etc etc. kan? angan angan membuahkan natijah, HA kata.

what is your dream? big house? big cars? and big rings? [abang BTS, pinjam lirik sat] 
my dream is.......ETERNAL HAPPINESS. konon deep sangat eh. 
can i let the dream just be a dream forever? NOOOO. hahah. tapi nak kejar tu....sumpah payah. tapi tu lah, dream bukan untuk orang yg talented je an. and my dream ni....bukan untuk orang yang surely baik gila only. sebab nak jadi baik tu, bukan satu jalan yang sangat selesa untuk dilalui. ada je duri. ada je penyamun. ada je binatang buas. ada je lubang lubang. so bak kata Kang Sora Dream High tu, face the real you. biarpun i'm nothing, B-class je pun kalau dalam bab eh-tengok-budak-baik-tu or that-thiqah-girl, at least i'm trying, kot. hoho dah kenapa bukak hikayat luahan hati kat sini......

entahlah. entah. tajuk dream ni siyes buat aku sensitif. even me myself don't know why......... weh ignore others la weh. move on.



what is the you that you’ve dreamed of? who do you see in the mirror? I gotta say, go on your path, even if you live for a day, do something, put away your weakness - BTS 


















belog rant #3
Sunday, 23 June 2013

heya there. jengjeng.

SATU.
macam tak sedap je tweet bebaik, twitcon kpop. padahal makna dia....... - ipah



k. mari membedah twitcon.

first , we are one : it means..... something like ukhuwah. seorang sahabat adalah cerminan sahabatnya. gitu. 
second , holding hands : it means....... pimpin sesama pi jalan yang betul. ahah 
third , kenapa lelaki korea? : haha. problemss? 

no no no. takda addict mana pun. minat je. macam orang lain minat skate, batu seremban, barbie doll, demi lovato, maher zain, khairul fahmi, etc etc. something like that. is it a crime? *buat muka innocent*


DUA.
okay. kini saya sedang dalam fasa speeding 180km/j. inche stam makin dekaaat. semangat hilang? sikit lah. tapi kan.....ustaz cakap jangan terus 'tempang'. i hope...i can stay strong.


TIGA.
i hate the new me, but i'm proud with it.
pe dia yang new sgt tu? haha. syafi sekarang ni seorang yang dah susaaah sangat nak fikir perasaan orang. yang get angry soooo easily. yang rasa lone-ranger tu cool. yang suka su'uz zhon. yang malas dah nak ambik tau apa persepsi orang. yang ni yang tu.
cerita ketiga ini motif nya diragui k.


EMPAT.
I think.... benda benda lagha ni kena stop. thats the matured syafi in me talking. tapi... payah gila amat jiddan. betullah, the hardest battle is when you're against yourself.
benda yang jahat lebih senang nak buang instead of benda benda yang kelabu asap, yes? *sigh, long sigh*
syafi, you better start searching for the real you.



officially eighteen and cool. wuwuwu. umoq bertambah. amalan? gulp























men are all like that
Monday, 3 June 2013

semalam petang.
ah biasalah kalau time hantar the bros balik sekolah dari balik cuti, dalam keta mesti hujan. mesti punya, kalau tak hujan tu maknanya tak hantar dorang balik. 

and...
kalau kat dalam keta tu dah 5orang jantinanya perempuan dan sorang lelaki, yang lelaki tu harus lah act macho haha.


and yeah, the papa yang a-man-with-a-few-words ni pun berbual, menceceh dan berlawak dan memberi 'tazkirah' seorang diri. kekonon nak kasik mood orang baik ah. tapi unfortunately, takda orang layan pun. takkan nak ketawa sambil berbual sambil nangis pulak kan. kesian jugak, tapi nasiblah. bukan senang nak tengok beliau redakan orang haha. kejam.

15 mins later.....
krik krik.
"dah takda idea dah nak cakap apa" beliau berkata.







a bro.
Saturday, 1 June 2013


omma : nah pakai jubah ni.
sam : hah? macam jubah nikah je. nanti nikah nak pakai jubah ni laa.

 ...........


- beli tshirt -
sam : ish. mahalnya. nanti kalau aku dah kahwin, aku suruh bini aku beli baju bawah 20hinggit.
me : erk -_-



masalahnya bro, hang baru 16 kbai.





dull.
Thursday, 23 May 2013


#6abuhurairah... dah kurang 3 penyeri.
mates, jauh di mata tak semestinya jauh di hati.
I thought, aku boleh kuat. tapi tak....manusia, sifatnya lemah.


ah sudah. mata makin kabur.



family gua.
Saturday, 18 May 2013

assalamualaikum.

last night, aku lemah. sangat. rasa semuaaa are going to leave me. alone. ayaq mata yang dah lama tak muncul pun dok usha usha je.
aku...takut hilang #6abuhurairah. seriously takut.
bila babah call dia dapat upu, aku feel like.... i'm all alone. tapi aku okay sekarang. at least for the time being.

y'know what? aku terlalu sayang kelas ni. before this, aku rasa taknak naik STAM. sebab aku rasa, dah takda family yang lagi best dari 5ibnuhazin2012. tapi kan....#6abuhurairah buat aku rasa.....homie.
we complete each other haha. poyo ayat. 
dan oh ya, kitorang berkongsi sifat yang sama. kakigosip eee. kelas penuh dengan kontroversi. tapi memasing tak kisah je. memasing faham, #6abuhurairah bukan remaja yang matured. dan lagi satu sifat...baran? zzzz

sesama pi MARSAH and Angsana using 3kereta only. sesama organise Murabbi Day. sesama 'berlakon' kat video daebak tu. what a memory.
dah la syafi. enough. jauh di mata tak semestinya jauh di hati, kan? 



#6abuhurairah,
I don't wanna cry. sebab kita tau, persahabatan kita akan tetaaap kekal although dah tak sekelas. dah besar an? kenalah belajar berdikari. ahahaha. kill me sebab, kita masih berangan nak dok serumah, main salji sesama (impian effah sebenaqnya), cari kerja sesama, kongsi cerita sesama, semua nya lah sesama dan oh ya kahwin sesama kat tapak perhimpunan MITT. kekeke.
bagi yang nak jejak U or matriks or whatever is it, mabruk. 
bagi yang nak STAM sesama kita, meh buat yang terbaik. 
tahun depan kumpul kat U sama jom ;)





mana satu ni?
Monday, 13 May 2013

5.30 pm :

"alaaaaaaaaaa malasnya nak peksa!!" jerit hatiku dengan lisan.
"ei, tak rasa rugi ke? kan tak mohon apaper sebab nak ambik STAM" ommaku berkata.

ambik STAM sebab takmohon apaper.
takmohon apaper sebab ambik STAM.


sungguhlah. daku pun bingung mana satu.
tapi........live your life, syafi. 


materialistik kau, kucing
Tuesday, 16 April 2013


salam alaik, dear bintangs ummah :)


hari ahad hari tu..



makhluk di atas dengan sewenang-wenang nya telah mencuri seketul ikan dari dapur yang tak berapa nak kemas tu.
and guess what? rather than curik ikan selar kuning yang turut berada di tempat kejadian, beliau lebih memilih ikan merah yang ofcourse lebih mahal setahu saya.

see?
kucing pun nak yang mahal.
soo, kenapa kita, nak sangat jadi yang murah? ish ish



psst. JOM JADI MAHAL!
 ;) 




a conversation #2
Thursday, 28 March 2013

JK501DO29 : Syafina..
JK501DO44 : *toleh kanan* iye?
JK501DO29 : *hulur gula gula* JK501DO44 : huh?
JK501DO29 : ambik gugula ni. jangan tidur lagi time peksa.



this. time SPM hari tuu.
my mom said, agak agak budak tu pelik tak tengok result hang? dah ler tidoq memanjang time peksa.
and I just sengih sengih like a kerang separa busuk.
energi....kenalah cas, bukan?
thats what tidur are for.



belog rant #2
Tuesday, 26 March 2013


masih dalam mood separa sengih gara gara nikmat Allah bagi.
ngeeeeee
ingat lagi, that time *cakera memori bermain*

7.45 am : hantar adiks pi sekolah. tengok bebudak nak sukan, muka riang gumbira. melihat dengan muka penuh 
ke-cemburu-an.
8.30 am : arrived at saffa's house. babbling babbling with the lebah and seafoot. membaham jejemput 
cedap made in dapur cik ani while belek ehem Hijabista (ya well sambil menceceh).
10.00 am : sarung tudung, belek Hlovate's, tunggu princesses siap. si seafoot pi mesej mintak result. 
bunyi mesej, lebah jerit wakaka. ambik camera, time for photoshoot. fehh photoshoot gua habaq.
10.30 am : sampai MITT terchenta. dok dalam keta sat. melihat calon  EsPiYem 2012 yang lain dari kejauhan. 
awat mood takut tak datang lagi niii. making video pulak with the lovely nisa. nangis nangis kejap even 
BELUM AMBIK RESULT.

and after few minssss, gagahkan kaki masuk office ngadap ustazah 'garang', ustazah husnul, kak unknown and cik haron awet muda. slip dihulur. dupdapdupdap. cehh kasik saspens kejap.
tetiba bergema jeritan "TIPUUUU". seisi office bersuka ria gelakkan I.
Inche syafina, patutnya jerit alhamdulillah lah. tapi macam.......riak je tetiba jerit alhamdulillah. konon macam gempak habis lah haha. sebut dalam hati sudah. baru terserlah keikhlasan. gitu.


..........


esok. esok. again, esok. omma appa will be back. anak manja ini sangaaat merindukan ayahanda bonda nya. 
tahu tak, jadi surirumah tuu penat? sangat. 
masak, kemas, bayar bil, basuh baju and blablabla malas nak list.
but they did it without a sigh. redha je gitu. awesome sungguh. say I love you mucho kat bonda ayahanda kengkorang.
eh tak. manede rindu sebab taknak buat kerja. tu 0.000001% je. yang lain ikhlas dari lubuk hati paling dalam. trust me.



sooo, case closed.







belog rant
Sunday, 17 March 2013

oh hai
honestly, mood sekarang dah pi ke laut nun sana.
tapi, nak spill jugak. nak nak.
kengkorang mesti bosan dengan cerita benci-diri-sendiri aku ni, right? bosan, sudah. hikss. k lah, dah tak citer dah.



.....


21 MAC 2013
ngaaaaaaa tarikh yang buat aku agak kemelopongan sebentar. perasaan?  *check degup jantung* humm takda lah lajuu mana.
tapi tahap macho tu dah kureng sikit ah. I just hope.........aku dapat redha. tu je.



.....


dan yeaaah sebelum sebelum ni, aku agak tired of being ignored, tapi kali ni, ignore me. jangan judge aku lagi. aku UNDER SOME RENOVATION right now. sooo, agak pecah di sana sini. fair lah, aku ignore the world and the world ignore me. fair fair fair and lovely.



.....


somehow, I miss my parents right now. soooo mucho much. cuma boleh flying kan doa dari sini. nak pi fly sesama? tunggu duit hantaran.


.....


mode ---- > Optimus Prime yang dah nak transform into Megatron. beware.







dah.


si anak manja
Saturday, 16 March 2013


at this time, I miss them. both of them.
I wish you were here, parents.
Allah bless :')


cerita lama
Friday, 8 March 2013



cerita lama. tapi ingatan masih segar.
selalu dalam ingatan. dan, masih rindu.





layout by ellie. image from weheartit.