Boxed in my own world.


instagram / twitter
← old new →
belog rant #3
Sunday, 23 June 2013

heya there. jengjeng.

SATU.
macam tak sedap je tweet bebaik, twitcon kpop. padahal makna dia....... - ipah



k. mari membedah twitcon.

first , we are one : it means..... something like ukhuwah. seorang sahabat adalah cerminan sahabatnya. gitu. 
second , holding hands : it means....... pimpin sesama pi jalan yang betul. ahah 
third , kenapa lelaki korea? : haha. problemss? 

no no no. takda addict mana pun. minat je. macam orang lain minat skate, batu seremban, barbie doll, demi lovato, maher zain, khairul fahmi, etc etc. something like that. is it a crime? *buat muka innocent*


DUA.
okay. kini saya sedang dalam fasa speeding 180km/j. inche stam makin dekaaat. semangat hilang? sikit lah. tapi kan.....ustaz cakap jangan terus 'tempang'. i hope...i can stay strong.


TIGA.
i hate the new me, but i'm proud with it.
pe dia yang new sgt tu? haha. syafi sekarang ni seorang yang dah susaaah sangat nak fikir perasaan orang. yang get angry soooo easily. yang rasa lone-ranger tu cool. yang suka su'uz zhon. yang malas dah nak ambik tau apa persepsi orang. yang ni yang tu.
cerita ketiga ini motif nya diragui k.


EMPAT.
I think.... benda benda lagha ni kena stop. thats the matured syafi in me talking. tapi... payah gila amat jiddan. betullah, the hardest battle is when you're against yourself.
benda yang jahat lebih senang nak buang instead of benda benda yang kelabu asap, yes? *sigh, long sigh*
syafi, you better start searching for the real you.



officially eighteen and cool. wuwuwu. umoq bertambah. amalan? gulp























men are all like that
Monday, 3 June 2013

semalam petang.
ah biasalah kalau time hantar the bros balik sekolah dari balik cuti, dalam keta mesti hujan. mesti punya, kalau tak hujan tu maknanya tak hantar dorang balik. 

and...
kalau kat dalam keta tu dah 5orang jantinanya perempuan dan sorang lelaki, yang lelaki tu harus lah act macho haha.


and yeah, the papa yang a-man-with-a-few-words ni pun berbual, menceceh dan berlawak dan memberi 'tazkirah' seorang diri. kekonon nak kasik mood orang baik ah. tapi unfortunately, takda orang layan pun. takkan nak ketawa sambil berbual sambil nangis pulak kan. kesian jugak, tapi nasiblah. bukan senang nak tengok beliau redakan orang haha. kejam.

15 mins later.....
krik krik.
"dah takda idea dah nak cakap apa" beliau berkata.







a bro.
Saturday, 1 June 2013


omma : nah pakai jubah ni.
sam : hah? macam jubah nikah je. nanti nikah nak pakai jubah ni laa.

 ...........


- beli tshirt -
sam : ish. mahalnya. nanti kalau aku dah kahwin, aku suruh bini aku beli baju bawah 20hinggit.
me : erk -_-



masalahnya bro, hang baru 16 kbai.





layout by ellie. image from weheartit.