Boxed in my own world.


instagram / twitter
← old new →
watch your mouth.
Friday, 31 January 2014

oh, today's title is so ergh yeah i know.
but before then, assalamualaikum.





so now let me begin.
He gave us this precious mouth to be used in a proper way.
no i wont write about backbiting and whatnot, but it is about cakap lepas. again, cakap lepas.

you may say whatever you want towards me, but there is a limit.
for you to know, 
i'm already sentap when you talk this and that about my likes and interests, but it dont give you even a right to talk about my parents.
well you may say that i'm being so sensitive when you just said a memang-aku-cakap-gitu-tapi-aku-gurau-je type of talk, but when it involves my parents, weh kau melampau. seperti meminta penyepak dalam bahasa kiasan. 

so the conclusion is, there is a limit. talking about others' parents is such abig matter. faham tak.

ps ; excuse my harsh words






 



of miracles and doa.
Monday, 27 January 2014

heyo. assalamualaikum. 
annyeong jal jinaeneungeoji? ceh berlagak.

due to result yang beberapa hari lagi akan keluar, aku asyik ingat pasal doa, miracles and keajaiban. {keajaiban dan miracles tu benda sama sebenarnya}

so i wanna share something. actually, usaha untuk berdoa tu pun satu usaha jugak. so tak kiralah kau dah give up cemana pun, at least usaha untuk berdoa. Allah maha mendengar, semua orang tahu. so kena yakin pulak.


kadang kadang rasa macam....alah mesti tak makbul punya. aku ni jahat. aku ni tak baik. ye ini yang aku rasa. but then.....aku sedar aku kena jadi grateful. kenapa nampak benda yang tak dimakbulkan je, sedangkan banyak dah nikmat yang dapat? hmm? 




nak tahu tak nak tahu tak. 
dedulu waktu aku kekecik maca darjah enam tu, aku selalu tengok one of my friend bersin bersin je pepagi kat sekolah, and i was like.......
"bestnya bersin bersin berhingus pepagi, macam cool" and tadaaaaaa~ now i've been through it. takrasa pun benda tu jadik makbul. tapi....yeah takbest pun rupanya kehkeh

lagi satu, dedulu aku selalu tengok kertas peksa orang besar ni markah nya dalam range 50-60. so aku pernah terfikir, agaknya naik menengah kang aku dapat cemtu jugak. rasa macam cool je dapat markah cemtu sbb mesti soalan susah. tapi bila naik menengah, harapanku tidak menjadi. rasa mcm takda feel dpt soalan biasa (kenapa bunyi mcm berlagak je ni).
BUT out of a sudden, harapan. aku. termakbul. T_________T 
STAM era, aasif. doa aku termakbul ketika zaman kau.

thus,
biarlah aku menukar tajuk.
of miracles, doa and syukur. 







either one.
Thursday, 23 January 2014

so i've made a decision to update. assalamualaikum.

and a few hours before.....my mom asks me to open up the beritaharian site.
and guess what? this is what i found




i dont know how to react
can i just put this T____________T  face?


___________


so in this kind of stage....
the only thing that can be done is tawakkal. yes indeed.

tapi bila tanya diri sendiri
KAU TENGAH TAWAKAL KE...TENGAH GIVE UP NI? 

rasa mcm nak buat high note 'jinjeong nan mollanae' mcm Chen. haih



layout by ellie. image from weheartit.