Boxed in my own world.


instagram / twitter
← old new →
untitled.
Monday, 31 March 2014

memang lah susah nak jadi rajin.
memang lah susah nak jadi baik.
memang lah susah nak jadi berguna.

tapi cuba, paksa.

memanglah takda siapa yang suka dipaksa.
tapi kalau diri sendiri yang paksa diri sendiri, takkan diri sendiri nak marah diri sendiri kut. kan?
melainkan lah kalau dah taktahu nak marah siapa, marah diri sendiri pun bunyinya menyeronokkan.

ini namanya kes kemarahan yang terpendam taktahu nak diluahkan dalam bentuk yang bagaimana.




mula membongkar Hlovates' kembali.  Rooftop Rant, Anthem, Versus.... dah kenapa bila tiba part Versus, rasa bestnya-sweet-sangat datang. haha






self-reflection
Thursday, 27 March 2014

yo assalamualaikum.

lately, i've been wandering on askfm. 
dok main penuhkan question box orang dengan nama sendiri. hahaha


sebenarnya terasa sangat poyo. sebenarnya terasa sangat irritating. tapi entah kenapa tetiba rasa macam eh apa yang orang pikir pasal aku ek?

.....




soalan first. orang lain yang tanya beliau ni. dan daripada situ lah terpengaruh game describe describe ni. terketawa sebentar melihat jawapan ni.  
saranghae too, omma!




CSS everywhere~ hakhakhak. alaa taknak stan 17 taknak taknaaaak haha.
mom as bestie? alhamdulillah ala kulli hal. glad that my mom pun rasa suara chen sedap okbai.
hey glad to have you as my bestfriend too!




macam ter-faham as 'i stand as me. lantaklah orang nak kata apa'. hakhakhak
daaan, kenapa untung mak mertua ni? hakhakhak future-mak-mertua, pls look at this answer ;) 
oh, I love her too!



haish. acane junior pun boleh tahu tabiat tak belajar tidur tgk korea ni? hmm? 
and somehow, macam kelakar tgk komen 'mahal senyum, muka gangster' tu. junior yg rapat pun boleh komen cemtu, membuatkan aku terfikir, cemana lah junior yg tak rapat langsung bebudak motor yg selalu kena bebel tu tengok aku eh. 
best friends..... ah i miss them reaaaaaally much bila tgk jawapan ni. rindu yang tak terkira. rindu yang tersangat rindu.
2012, form 4.... NADI eh junior? 



.....





it boost my rasa sayang terhadap diri sendiri sebenarnya selepas sesi hantar nama sendiri ke kotak soalan orang ni haha. kita... semua berharga. kalau tak di mata orang, biarlah menjadi permata di mata Allah tentunya.

sebenarnya terharu T_______T


.....


dan tetiba ada dapat soalan cemni. kalau tanya aku lah kan....





maka begitulah panjangnya post kali ini menandakan tempoh lamanya memerap di rumah. hati meraung nak kerja












here and there
Saturday, 22 March 2014

assalamualaikum!

satu.
sekarang ni dok rumah main lawan siapa solat dulu. pastu dok pandang orang lain yang belum solat, buat muka bangga lalu menyanyi ;


walaupun hidup seribu tahun kalau tak sembahyang apa gunanya...

konon nak boost semangat kasik bebudak tu solat awal waktu ni.



........

 
dua.
hari tu pergi mengisi perut di kedai ayam goreng kfc.
tak tahu lah kenapa tetiba diri rajin meng-offer diri untuk meminta plastik di kaunter hari itu.

"kak, nak plastik kecik dua."
"oh 20 sen." eh? kena bayar? oh mungkin HARI SELAMATKAN BUMI mungkin. [walaupun hari khamis]
"eh dengan penutup cawan dua jugak."
"okay 40 sen."
"okay kejap eh." dan mula mengambil dua langkah untuk ke meja untuk mengambil duit. pastu toleh kanan eh kakak berdua ketawakan aku? okay akak anda sedang bergurau rupanya ye?


nak bergurau? 



gurauan yang tak kena tempat atau aku yang lurus. tet tiada jawapan.
kalau nak bergurau, kenal dulu orang yang diguraukan tu bagaimana. point taken?





tertanya-tanya.
Thursday, 20 March 2014

memang aku taktahu.
cuma tertanya.
tapi aku sendiri pinta biar aku taktahu.

kerana kalaulah aku tahu...
aku tahu apa yang akan berlaku.
mungkin kita makin jauh.

well. sorry i'm not nice.

 hakhakhak. ok gedik.


 

this. that.
Sunday, 16 March 2014

over-thinking makes someone looks like they live in depression, aint? 
sampai satu masa........ malas dah nak ambil peduli.

...

its true that you wont understand me. bcs i cant understand myself either.
rasa macam psiko.
rasa macam identity crisis.
rasa macam jahat.
rasa macam macam.

...



dah kenapa, syafina?


hey its bi! Allahumma soyyiban nafi'a.






its my turn to learn.
Tuesday, 11 March 2014

 


stop thinking the muet thingy. at least you've tried, syafina.
lagipun kaaan, since when kau suka serabutkan kepala dengan bebenda gitu? since result stam kau jadi gitu sebenarnya. hey rileks lah.

....


"to learn how to write is to write."
now its time to continue the writing project, i guess. may Allah ease. 


 



layout by ellie. image from weheartit.