Boxed in my own world.


instagram / twitter
← old new →
random.
Tuesday, 29 April 2014

dan kalaulah tiba-tiba hati mula minta seseorang untuk menemani, sandar pada Dia. 

its simple.
kalau dia terbaik untuk bantu kita makin dekat dengan Allah, mohonlah dikuatkan jodoh. tapi kalau dia makin bawak kita jauh daripada Allah, baik dijauhkan. dan yang penting, redhakanlah hati andai tak memiliki. 
Allah knows best kan. mungkin ada yang lebih baik untuk kita dan yang lebih penting, mungkin juga kita yang tak cukup baik untuk dia.
we deserve best kan? SO DOES HE.


 


ceh mengada sungguh lah kan.


its been a while since i'm babbling.
Thursday, 24 April 2014

assalamualaikum.

hari tu terasa nak beli buku (read: novel) 
dalam kepala dah buat keputusan nak beli tajuk apa. sekali dah langkah masuk kedai, mata blurr kejap sebab tamak nampak macam-macam tajuk. dah terlupa tajuk yang diniatkan. 
baca sinopsis, macam best, grab terus.  
pastu balik terus down sebab cite tu menakutkan rupanya + rasa macam takboleh dibaca langsung. 
after a while, selak lah sikit. hati memujuk. 
selak. selak lagi. sengih. selak lagi. dan khatam.

see? manusia memang suka men-judge. tak kira lah buku ke orang ke makanan ke. semua benda lah kalau boleh nak di-judge. memula rasa macam baik pastu eh jahat lah dia ni pastu eh macam baik balik. 



..........


hari tu terbaca aA + bB part yang si Benz mintak Addin sebut password untuk masuk bilik. dan tiba-tiba teringat kisah darjah lima dulu.

"nak masuk kelas? cakap password dulu."
"kondensasi."
"ok pass. sila masuk."

kalau dah namanya budak baru belajar makna kondensasi memang agak teruja sikit. 

.........




ada orang berkata ; "Akak update blog? May bacaaa satgi."
nasihat saya;
JANGAN BACA BENDA LAGHA. 







maturity.
Monday, 7 April 2014


assalamualaikum.

sungguh hari tu sentap baca benda ni.
but sentap in a good way lah kan.


maka sebab itu menukar kulit blog? biar nampak matang? haha
tak menjadi langsung kau punya transformasi ni selagi ada unsur-unsur bebudak exo tu. 

sebenarnya tetiba rasa dah besar bila junior mula cari dan bertanya
"kakpina, tips?"
"kak kacang......kite kan...."
"kak syafina, cemana kalau....."
heh. dan pagi tadi baru naik pangkat jadi nenek gara-gara si iffah tu haa. laaaagi lah gila punya matang kena jadi. haha

sebenarnya aku taknak jadi matang pun. jadi cool pun dah cukup bertuah dah ni.







layout by ellie. image from weheartit.