our own way. #throwback


2009. Sijil Menengah Rendah Agama-ians.

pada masa itu Kem Taqwiyyah was being held.
kami berempat which is f4✌ telah lambat cop bilik kat rumah asal maka terpaksa duduk kat ruang tamu je maka kemudian kami terus ditempatkan di sebuah connecting house yang besar gila yang satu rumah mempunyai empat bilik maka x2 haruslah menjadi lapan bilik. itulah nama dia orang yang bersabar selalu untung. wehehe

benda yang aku nak cerita sebenarnya ialah,

pada hari ketiga tu ada lah segerombolan manusia yang secara TIBA-TIBA pindah masuk ke our territory tanpa pengetahuan sesiapa pun. maka haruslah kami emo, ye tak? inilah namanya orang riak selalu rugi.
memula tumpang cekelat pastu dengan orang-orang nya sekali termasuk. G-R-R-R

lepas tu pada waktu pagi yang damai, adalah masa untuk bergoyang kaki lepak di bilik. kitorang pun bukak lah tv. lepas tu orang sebelah (sebenarnya senior) yg telah memunya bilik yg telah disebutkan cakap; "eh korang, boleh tak bukak 8tv? nak tengok yang hotfm nii. tv kitorang macam rosak."
pada masa itu aku & seorang muhd ji hoo nickname diberi sedang menengok Tanyalah Ustaz. tajuk zakat ke haji entahlah gua dah lupa. padahal taknak tengok pun. iye lah form 2 rasa macam haji dan zakat tu masih jauh lagi, taktahu pun tak apa hahaha ignorant. tapii punyalah dengki taknaaaak kasik orang sebelah tu memunya tv kami pulak, maka kami menghadap lah dengan penuh kesungguhan
"eh takboleh kak. tanyalah ustaz ni bessstt." 
sambil menadah telinga dan tengok muka ustaz tu dengan penuh khusyuk sambil mengukir senyum sinis.

kami pun boleh buat orang irritating.
thats the power of f4

 

qalbun.


saja nak ber-title arabic, i miss my arabic writings.

maka ceritanya ialah,
kalau dah namanya hati, rasa nak baik nya pun naik dan turun lah secara bergilir-gilir.
pagi dah rasa kuat nak ignore mereka sikit, tapi bila malam bukak mula menyengih tengok gambar dan rasa sedih dengan berita mereka hari ini.

kalau dah namanya aku... memang susah nak istiqamah.
kalau dah namanya aku... memang rasa aku je yang akan faham diri sendiri.
dan kalau namanya aku...  malas lah. just go with the flow je boleh?
i love myself and i dont wanna against me as long as i still know myself. wehehe


a little bit


recently, there's some people here and there asked me about my elders (read; exo)
and as usual, i'll be dramatically excited gilaa dalam bercerita pasal mereka.

but deeep inside my heart,
taknak tarik sesapa lagi suka exo ni. taknaak.
sebab aku tahu, benda ni lagha.
seriously.

its sooo difficult tahu tak nak control rasa dalam hati ni. yeah maybe orang kata ek eleh artis je pun takpayah lah nak masuk hati bagai. tapiii lelaki ajnabi yang ada dalam hati aku ni mereka je lah. takda lain. tu yang susah sikit nak kasik dorang keluar daripada hati. 
maybe kena tunggu ada lelaki yang kita gelar sebagai zauj (erk geli tekak) masuk dalam hati. kot. kita tunggu dan lihat siapa lebih hebat. haha

jadinya.....
taknak lah orang lain terjebak dengan exo ni. kalau terjebak pun...pls bukan aku puncanya.
i still remember apa yang seseorang tu pernah cakap kat aku when i was 12. and it was hurt....until now. i'm no angel. but pls dont describe me as the opposite that. 

sebenarnya takda niat nak spill pun. taknak ungkit kejadian 7 tahun lepas pun. tapi aku masih sakit hati sampaikan benda ni buat aku teringat dia and i hate that person. err and can i say that i'm proud of this hatred?

hahaha.