Boxed in my own world.


instagram / twitter
← old new →
Of experience and maturity
Monday, 30 November 2015


it is just an exaggeration.
but --

it was an experience. 

pengalaman yang mematangkan.
pengalaman yang teach us how to put ourselves among people. 
pengalaman yang ajar; jadi kuat untuk diri sendiri. 
pengalaman yang ubah hati jadi malas dah nak rasa bergantung.
pengalaman yang buat diri jadi lemah, tapi kuat in the same time.

..tapi taklah matang sangat (haha)

cumanya makin pandai lah nak simpan rasa dendam dan menyampah yg teramat. doa lah moga hati masih dapat menampung. jangan dibiar terluah. 




#sem3, tolonglah berakhir dengan baik. 

post berbaur 20 lah sikit.
Monday, 5 October 2015

(kalau tiba-tiba nak update blog, tu maknanya tengah melepak sorang2 kat tempat paling privacy di fakulti ini.)

i learn something minggu ini.
being a student, yang kena urus sendiri duit keluar masuk, duit rumah sewa, bil api air, makanan pagi petang siang malam, ianya buat aku menjadi seorang yang...a bit bakhil (exaggeration detected)

nak membeli sesuatu untuk diri sendiri pun berkira habis. apatah lagi untuk others. konon boleh berlagak laa aku berjimat maka duit aku susah nak habis.

SALAH YE ANAK-ANAK.

i so berjimat, dan membakhilkan diri.....dan duit itu tetap habis. 

bila kita keluarkan dan keluarkan untuk orang lain dan benda bermanfaat dan untuk wasilah ilmu...sebenarnya Allah lagi akan tambah. kenapa kena yakin dengan dunia. kenapa kena sayang sangat dengan dunia. kenapa kena susah hati sebab duniaaaa (emoji nangis) 
yang beri rezeki kita semua ni siapa? 

ALLAH

Good. 



200615
Saturday, 20 June 2015


...yang selalu menenteramkan perasaanku

its almost one year, kut. tapi masih belajar meng-adapt diri kat tempat orang.
dan masih belajar untuk hadam satu word; SABAR

sungguhlah kena belajar sangka baik dgn Allah. semua kesusahan akan berakhir. cuma kena sabar. 
sabar menghadapi. sabar melayan. sabar menunggu. sabar dengan semuanya.

sungguh aku nak cuba jadi orang yang sabar. walaupun most of the time memang tersasar sangat2 lah daripada landasan. weeeeee dah memang jenis cepat nak mengamuk, nak buat cemana.

by the way, i hv a theory, memang senang sgt sgt sgt kuasa tiga untuk jadi bekeng bila di tempat baru. i experienced it. dan sebenarnya, best jugak jadi sep2 bekeng ni. 


point utk post ini, saya masih dalam fatrah exam. tapi la ni tgh tunggu kelas untuk presentation. K KENA SABAR. 




Melagukan hati.
Sunday, 15 March 2015


Dikau hadir
Di kala aku memerlukan seorang teman
Dikau bawa secebis bahagia
Bila aku hampir berputus asa 

Kau bawa sinar cahaya
Di hariku yang gelita
Dan dikau hadir tepati waktunya
Membawa tawa ceria


#NP; Kau Hadir, Dehearty.


sebab tengah stress menaip assignment. tetiba teringat kewujudan blog. 
k tu je. 


layout by ellie. image from weheartit.