Boxed in my own world.


instagram / twitter
← old new →
post berbaur 20 lah sikit.
Monday, 5 October 2015

(kalau tiba-tiba nak update blog, tu maknanya tengah melepak sorang2 kat tempat paling privacy di fakulti ini.)

i learn something minggu ini.
being a student, yang kena urus sendiri duit keluar masuk, duit rumah sewa, bil api air, makanan pagi petang siang malam, ianya buat aku menjadi seorang yang...a bit bakhil (exaggeration detected)

nak membeli sesuatu untuk diri sendiri pun berkira habis. apatah lagi untuk others. konon boleh berlagak laa aku berjimat maka duit aku susah nak habis.

SALAH YE ANAK-ANAK.

i so berjimat, dan membakhilkan diri.....dan duit itu tetap habis. 

bila kita keluarkan dan keluarkan untuk orang lain dan benda bermanfaat dan untuk wasilah ilmu...sebenarnya Allah lagi akan tambah. kenapa kena yakin dengan dunia. kenapa kena sayang sangat dengan dunia. kenapa kena susah hati sebab duniaaaa (emoji nangis) 
yang beri rezeki kita semua ni siapa? 

ALLAH

Good. 



layout by ellie. image from weheartit.