Boxed in my own world.


instagram / twitter
← old new →
a conversation #2
Thursday, 28 March 2013

JK501DO29 : Syafina..
JK501DO44 : *toleh kanan* iye?
JK501DO29 : *hulur gula gula* JK501DO44 : huh?
JK501DO29 : ambik gugula ni. jangan tidur lagi time peksa.



this. time SPM hari tuu.
my mom said, agak agak budak tu pelik tak tengok result hang? dah ler tidoq memanjang time peksa.
and I just sengih sengih like a kerang separa busuk.
energi....kenalah cas, bukan?
thats what tidur are for.



belog rant #2
Tuesday, 26 March 2013


masih dalam mood separa sengih gara gara nikmat Allah bagi.
ngeeeeee
ingat lagi, that time *cakera memori bermain*

7.45 am : hantar adiks pi sekolah. tengok bebudak nak sukan, muka riang gumbira. melihat dengan muka penuh 
ke-cemburu-an.
8.30 am : arrived at saffa's house. babbling babbling with the lebah and seafoot. membaham jejemput 
cedap made in dapur cik ani while belek ehem Hijabista (ya well sambil menceceh).
10.00 am : sarung tudung, belek Hlovate's, tunggu princesses siap. si seafoot pi mesej mintak result. 
bunyi mesej, lebah jerit wakaka. ambik camera, time for photoshoot. fehh photoshoot gua habaq.
10.30 am : sampai MITT terchenta. dok dalam keta sat. melihat calon  EsPiYem 2012 yang lain dari kejauhan. 
awat mood takut tak datang lagi niii. making video pulak with the lovely nisa. nangis nangis kejap even 
BELUM AMBIK RESULT.

and after few minssss, gagahkan kaki masuk office ngadap ustazah 'garang', ustazah husnul, kak unknown and cik haron awet muda. slip dihulur. dupdapdupdap. cehh kasik saspens kejap.
tetiba bergema jeritan "TIPUUUU". seisi office bersuka ria gelakkan I.
Inche syafina, patutnya jerit alhamdulillah lah. tapi macam.......riak je tetiba jerit alhamdulillah. konon macam gempak habis lah haha. sebut dalam hati sudah. baru terserlah keikhlasan. gitu.


..........


esok. esok. again, esok. omma appa will be back. anak manja ini sangaaat merindukan ayahanda bonda nya. 
tahu tak, jadi surirumah tuu penat? sangat. 
masak, kemas, bayar bil, basuh baju and blablabla malas nak list.
but they did it without a sigh. redha je gitu. awesome sungguh. say I love you mucho kat bonda ayahanda kengkorang.
eh tak. manede rindu sebab taknak buat kerja. tu 0.000001% je. yang lain ikhlas dari lubuk hati paling dalam. trust me.



sooo, case closed.







belog rant
Sunday, 17 March 2013

oh hai
honestly, mood sekarang dah pi ke laut nun sana.
tapi, nak spill jugak. nak nak.
kengkorang mesti bosan dengan cerita benci-diri-sendiri aku ni, right? bosan, sudah. hikss. k lah, dah tak citer dah.



.....


21 MAC 2013
ngaaaaaaa tarikh yang buat aku agak kemelopongan sebentar. perasaan?  *check degup jantung* humm takda lah lajuu mana.
tapi tahap macho tu dah kureng sikit ah. I just hope.........aku dapat redha. tu je.



.....


dan yeaaah sebelum sebelum ni, aku agak tired of being ignored, tapi kali ni, ignore me. jangan judge aku lagi. aku UNDER SOME RENOVATION right now. sooo, agak pecah di sana sini. fair lah, aku ignore the world and the world ignore me. fair fair fair and lovely.



.....


somehow, I miss my parents right now. soooo mucho much. cuma boleh flying kan doa dari sini. nak pi fly sesama? tunggu duit hantaran.


.....


mode ---- > Optimus Prime yang dah nak transform into Megatron. beware.







dah.


si anak manja
Saturday, 16 March 2013


at this time, I miss them. both of them.
I wish you were here, parents.
Allah bless :')


cerita lama
Friday, 8 March 2013



cerita lama. tapi ingatan masih segar.
selalu dalam ingatan. dan, masih rindu.





a conversation
Tuesday, 5 March 2013


A    : syafina, usamah dah berapa juz dah?
me  : ____ juz. 
A    : bagus kan dia tu..
me  : well, tengok lah kakak dia siapa.. *angkat kening*
A    : haha, adik bagus. kakak suka kpop.



zzZzzz



bebaik sikit eh
Friday, 1 March 2013

annyeong. holla. hai. Assalamualaikum :)


setelah beberapa sapaan tentang result yang bakal memunculkan diri, dan beberapa mimpi yang mengganggu di malam hari, 
aku mula tergugat.

kemacho-an ku semakin berkurang. takut tahu tidak?


Encik Result, baik sikit eh dengan saya. or else.......



you'll be finished.



this is what we call, tekanan menunggu result.





layout by ellie. image from weheartit.