Boxed in my own world.


instagram / twitter
← old new →
dan kerana Allah...
Tuesday, 30 July 2013

dan kerana Allah... bersabarlah


kekadang.. perlu jatuh untuk lebih hargai waktu di puncak. perlu jatuh untuk sedar kesalahan sendiri. perlu jatuh untuk sedar.... kita ni nothing pun tanpa Dia.


trial ni sungguh buat aku upside down orang kata. heh. salah sendiri.


again and again. menyesal dan terus buat benda sama, langsung tak guna.





i have a dream
Wednesday, 10 July 2013

#NowWatching : Dream High 2  (oho dah berzaman dah cite ni)



we are B. not A, but B. in any places, in any circumstances....A and B exist. i wanna ask something. are dreams only for people with talent? if you have no talent, you shouldn't dream? heh. if you want to dream, firstly you have to close your eyes. if you close your eyes, others won't be important. then you'll face the real you. - Dream High 2


2 hari before syafawi STAM......i found this drama. k-drama of course. tapi yeah, depends on kita kan,nak ambik yang buruk ke...baik ke.
and this high-school-students-story was soooo inspiring me instead of drama nangis nangis je kan. 

DREAM. IMPIAN. 
semua orang ada impian. nak bukak kedai kek lah, nak jadik cikgu tadika lah, nak kahwin cepat lah, nak ada firma guaman cececeh lah, nak itu, nak ini.
and dari DREAM yang kecik dan macam nothing ni lah, lahirnya natijah, kebahagiaan, kepuasaan, etc etc. kan? angan angan membuahkan natijah, HA kata.

what is your dream? big house? big cars? and big rings? [abang BTS, pinjam lirik sat] 
my dream is.......ETERNAL HAPPINESS. konon deep sangat eh. 
can i let the dream just be a dream forever? NOOOO. hahah. tapi nak kejar tu....sumpah payah. tapi tu lah, dream bukan untuk orang yg talented je an. and my dream ni....bukan untuk orang yang surely baik gila only. sebab nak jadi baik tu, bukan satu jalan yang sangat selesa untuk dilalui. ada je duri. ada je penyamun. ada je binatang buas. ada je lubang lubang. so bak kata Kang Sora Dream High tu, face the real you. biarpun i'm nothing, B-class je pun kalau dalam bab eh-tengok-budak-baik-tu or that-thiqah-girl, at least i'm trying, kot. hoho dah kenapa bukak hikayat luahan hati kat sini......

entahlah. entah. tajuk dream ni siyes buat aku sensitif. even me myself don't know why......... weh ignore others la weh. move on.



what is the you that you’ve dreamed of? who do you see in the mirror? I gotta say, go on your path, even if you live for a day, do something, put away your weakness - BTS 


















layout by ellie. image from weheartit.