Boxed in my own world.


instagram / twitter
← old new →
typical rasa nak lari.
Wednesday, 24 December 2014


Sampai dah rasa malas nak menaip……
Sungguh mata dan tangan dah bosan dengan kerja yang meminta perhatian. Bosan. Bosan. Bosan.
Tapi kena tahan. Ke cane?

Salah sistem. Salah persekitaran. Ke salah sendiri?

Haih la.

..........

mukadimah melebih. 

fearless, he said.
Friday, 24 October 2014


 
.....NO


jumpa fasa permulaan. again.
dan sungguh, langkah nak mula tu sangat sangatlah payah.

rasa keseorangan.
rasa pilihan sendiri silap.
rasa semua salah.
rasa langkah sendiri pincang.
walau ke arah mana. 
semua serba tak kena.

tapi sungguh,
aku mahu jadi kuat.
tapi susah.
dalam hati penuh rasa takut.
sungguh diri aku.....musuh bagi aku sendiri.
takut.
takut rasa sendiri.
takut dengan semuanya.

hati....
kau lupa?
kita ni ada Tuhan.

 

Mithali.
Friday, 26 September 2014
Kelas bahasa arab.
"Introduce your friend."

امنيتها ربة البيت
"Why? Nak kahwin cepat ke?" Satu kelas pakat gelak. Muka dah merah.
"Eh buat apa nak malu? Lebih selamat."

because i wanna be like my mom. Always be by her children's side. 

"InshaAllah. Zaujah solehah dia ni." Satu kelas gelak lagi. Ish. 




Im trying.
Wednesday, 10 September 2014
Because im trying to accept everything....

 Tapi kalau semua orang macam ni.....

Ye syafina. Ye.

Home is heaven. Here is not.

Mitt is the best. This uni is not.








Dari lubuk hati paling dalam.
Sunday, 24 August 2014

Bcs im being feeling-less nowadays.
Rasa yang.... taktahu nak rasa apa.


Tak pernah duduk sendiri.
Tak pernah urus semua sendiri.
Tak pernah jauh, sendiri.
(ek eh padahal tak jauh mana pun)


Haiih la syafina.
Belum pergi pun dah rasa homesick?


I need to motivate myself. Mesti.

deep thinking.
Sunday, 17 August 2014

confused.
masih berfikir.
staying still, or challenging myself.

kata cun;
ini peluang. kena grab.

kata husna I;
cuba benda baru.lagipun kalau rindu kan boleh doa skype etc etc.

kata husna II;
bila jauh lah makin menghargai.


kata hati;
- LOADING -

--------


tadi nak balik, bersalam-salaman.
"kak pina, you're a superwoman."
idk why tapi saya terharu dan... 

..HOW I WISH, dik.


limited edition.
Saturday, 2 August 2014

semalam along tegur adik lelaki;
"weh kau mesej dgn perempuan ke? kau jangan eh. nanti dapat perempuan yg easily mesej2 dgn lelaki haa baru kau tahu."

his response;
"eh ye keeee? alaa tak nak laaah."
muka dah cuak. padan muka.

_________

kita semua ni... deserve yang baik-baik belaka. 
...if and only if we do the best too.

aku nak satu hari nanti, adik ipar or kakak ipar or mak mertua-to-be cakap dengan aku;
"i salute you. beliau tu jenis yang kayu je bila dengan perempuan. la ni tetiba tekad je nak jadikan anda as his other half. sanggup korbankan ke-coolio-an beliau demi untuk anda. anda wanita hebat, syafina."
hakhakhak gila berangan lebih.

tapi kalau nak macam tu, kena lah jadi macam tu. yes?



ini namanya post gedik.



i dont know how to.
Tuesday, 22 July 2014




i got a problem. or.. i am the problem.
raya dah dekat. balik kampung. jumpa orang ramai.
i'm not comfortable.

tak reti lah nak berbual beramah mesra bersenyum-senyum.
sungguh. tak reti.

lagi-lagi kalau pergi rumah orang. i wonder how my cousins can build a camaraderie with those sedara-sedara jauh. I DONT KNOW HOW TO. 
aku ni fake-smile je lah mampu. 

i'm not arrogant okay. my mouth is.



those new things.
Wednesday, 16 July 2014

dan sebenarnya aku masih duduk bergoyang kaki sambil ter-jumpa hobi baru

blogwalking blog yang macam ni i ii iii
well, this helps me a lot. credits to them. 
tahu tak bila tension pastu ada orang yang tulis macam happy dan talent nya mashaAllah pastu kita rasa amazing pastu kita pun ter-absorbed pastu kita pun macam malas nak tensi.

fangirling over recipes
maksudnya scroll resepi[s], dan
...."sedapnyaaa!" pastu sengih pastu copy pastu macam nak print tapi lupa sampai malam pastu delete. maka tiadalah sesi mempraktikkan apa yang telah ditengok.

dan...

E X O 
the typical me.


main redah je bercakap.
Monday, 14 July 2014

iye saya tahu, saya bukanlah yang pandai bergaul.
kadang-kadang ada lah jugak cemburu tengok orang lain ada senior yang rapat, ada junior yang rapat. 

saya ni... takda. junior yang mendekat pun seorang dua tiga je. ada senior pun saya selalu rasa macam mereka tak kenal saya.

tapi takpa, saya tetap bahagia dengan siapa yang saya ada. kan gua dah kata kena bersyukur.

----- 

@s950623; 
Inche, may Allah grant u hidayah. Pls continue to make ppl smile! #HappyKwangsooDay
 

ei haritu birthday leader kim pun aku tak wish kat sini. 
nak kata kwangsoo special ke... tak langsung. 

-----

tengah taip ni sambil dengar instrumental Overdose sambil terfikir-fikir, apa yang aku nak buat sebenarnya ni.



girls talk.

i just dont get it kenapa makhluk jantina opposite aku (iye, lelaki. men. boys.) ni perangai lain macam 

...dan menjengkelkan?
specifically, lelaki ajnabi lah. lelaki luar lingkungan keluarga. lelaki yang takda kena mengena langsung dgn jenis darah aku. lelaki yang ber-generasi seperti aku. ke... semua generasi?


SITUASI SATU.
dalam bas sekolah. 
lelaki : aku nak duduk mana niii
kawan lelaki : duduk situ, sebelah dia. -- sambil tunjuk tempat kosong sebelah si lady.
lelaki : taknak laa. takda class

SITUASI DUA.
"nak lantik siapa? eh kita cuma perlukan orang yang boleh bagi komitmen."

SITUASI TIGA.
"lepas dia kawan dgn kau, terus dia jadi bising. kau tahu tak kau ni macam apa? macam ____ tahu tak." 


-----

"abih ingat kau ada kelas sangat ye brader? perempuan cantik yg kau cari-cari tu ada class?? lebih baik kau pi masuk CLASS pikir macamana nak tingkatkan kelas pemikiran kau instead of pikir nak bercinta je oh gedik sungguh lelaki macam kau."

"Ok fine. kami tak beri komitmen mungkin kerana kami sedang belajar erti HORMAT DAN MEMAHAMI."

"kalau aku macam ____, kau macam apa? macam malaikat? oh sucinya kau. terpikat aku brader."

dan ketiga-tiga situasi sangatlah memerlukan peringatan yang tinggi bahawa mereka adalah lelaki kalau perempuan dah aku sepakkan sepuas hati.



------

mungkin lelaki yang baik cuma wujud untuk wanita-wanita yang flawless dan ayu serta pergh cantik gila. dan yang pasti, lelaki baik + ikhlas + free-beauty-judging hanya wujud dalam dongengan novel drama dan sebagainya. 
well, i'm just stating MY experience. my kesakitan hati serta tangan kerana menahan urge untuk melakukan keganasan fizikal.


maka konklusi nya ialah;
where to find a kind man when the reality is, there's none.


maka aku telah berbunyi seperti seorang anti-lelaki. no woes, aku masih waras.



 

high expectation leads to nowhere
Sunday, 6 July 2014

 



sabar.
ini namanya
kena belajar ikhlas
buat kerana Dia
bukan manusia 

there are people who like you and people who don't 
but to try to embrace even those who don't like you is too much too handle. 
so just dont disappoint the ones who loves you.




enough there.
Saturday, 5 July 2014





belakang cakap lain
berbeza bila berdepan
ukir senyum manis
dalam hati dia
kau tahu?

hati tersenyum ikhlas ke sinis ke
kau tak tahu
aku tak tahu
dia tak tahu

ini 
aku sedang bercakap
tentang satu makhluk
namanya manusia



yang dulu.

sungguh.
dia tu...
kalau mengaku rindu, memang sungguh-sungguh lah rindu.
bukan cuma rindu orang, it is the matter of rindu perasaan yang tu.
kalau nak dituduh cheesy ke jiwang ke greasy ke apa ke
sungguh tak rasa nak peduli
sebab yang rasa rindu tu dia.







dan




sebab rasa rindu tu memang DIA dah cipta. 
nak elak macam mana?






bliss.
Tuesday, 1 July 2014

SITUATION ONE.

i knew someone. well, in a literally way because i knew him/her at this social networks but not in the real life.

and her/his aphorisms were always these;
"i dont have many friends."
"my friends is good as tak payah ada langsung."
"i envy those peole who have many good friends."
bla bla bla
and suddenly a few days ago, it was her/his birthday.
aaand she/he rt-ing soo many wishes from her/his friends. so many doa from them. and i always see her/him smiling and happy-ing through his/her tweets. 
and i was like....eh. 
and i was puzzled. seriously serious. eh. i thought....he/she doesnt have friends.

SITUATION TWO.

"i didnt came from a rich family. my parents dont have much money. i envy my friends. their parents gave them all the things that they wanted." said A while putting out a samsung galaxy tab to play the 2048 game. 

SITUATION THREE.

i envy my friends. they are already studying at the university but i'm still here, staying at home like a king. bhahaha not exactly as the king.
(padahal best sebenarnya duduk rumah ni, doesnt need to think what to eat and mintak je apa semua dah tersedia.) 

...............



so i thought to myself, no matter what you want and what you have or what you want but you dont have it, it is a matter of being grateful.
we are the one who want to live the blissful life; so either we keep on whining for what we dont have or we just enjoy and appreciate all that given to us, it is on us.

we are the one to make the choice.
wanna be happy? be grateful.





by the way, upu's result will be out at this month of july if i'm not mistaken. pls pray me for the best.


 

our own way. #throwback
Monday, 16 June 2014

2009. Sijil Menengah Rendah Agama-ians.

pada masa itu Kem Taqwiyyah was being held.
kami berempat which is f4✌ telah lambat cop bilik kat rumah asal maka terpaksa duduk kat ruang tamu je maka kemudian kami terus ditempatkan di sebuah connecting house yang besar gila yang satu rumah mempunyai empat bilik maka x2 haruslah menjadi lapan bilik. itulah nama dia orang yang bersabar selalu untung. wehehe

benda yang aku nak cerita sebenarnya ialah,

pada hari ketiga tu ada lah segerombolan manusia yang secara TIBA-TIBA pindah masuk ke our territory tanpa pengetahuan sesiapa pun. maka haruslah kami emo, ye tak? inilah namanya orang riak selalu rugi.
memula tumpang cekelat pastu dengan orang-orang nya sekali termasuk. G-R-R-R

lepas tu pada waktu pagi yang damai, adalah masa untuk bergoyang kaki lepak di bilik. kitorang pun bukak lah tv. lepas tu orang sebelah (sebenarnya senior) yg telah memunya bilik yg telah disebutkan cakap; "eh korang, boleh tak bukak 8tv? nak tengok yang hotfm nii. tv kitorang macam rosak."
pada masa itu aku & seorang muhd ji hoo nickname diberi sedang menengok Tanyalah Ustaz. tajuk zakat ke haji entahlah gua dah lupa. padahal taknak tengok pun. iye lah form 2 rasa macam haji dan zakat tu masih jauh lagi, taktahu pun tak apa hahaha ignorant. tapii punyalah dengki taknaaaak kasik orang sebelah tu memunya tv kami pulak, maka kami menghadap lah dengan penuh kesungguhan
"eh takboleh kak. tanyalah ustaz ni bessstt." 
sambil menadah telinga dan tengok muka ustaz tu dengan penuh khusyuk sambil mengukir senyum sinis.

kami pun boleh buat orang irritating.
thats the power of f4

 

qalbun.
Wednesday, 11 June 2014

saja nak ber-title arabic, i miss my arabic writings.

maka ceritanya ialah,
kalau dah namanya hati, rasa nak baik nya pun naik dan turun lah secara bergilir-gilir.
pagi dah rasa kuat nak ignore mereka sikit, tapi bila malam bukak mula menyengih tengok gambar dan rasa sedih dengan berita mereka hari ini.

kalau dah namanya aku... memang susah nak istiqamah.
kalau dah namanya aku... memang rasa aku je yang akan faham diri sendiri.
dan kalau namanya aku...  malas lah. just go with the flow je boleh?
i love myself and i dont wanna against me as long as i still know myself. wehehe



a little bit
Monday, 2 June 2014

recently, there's some people here and there asked me about my elders (read; exo)
and as usual, i'll be dramatically excited gilaa dalam bercerita pasal mereka.

but deeep inside my heart,
taknak tarik sesapa lagi suka exo ni. taknaak.
sebab aku tahu, benda ni lagha.
seriously.

its sooo difficult tahu tak nak control rasa dalam hati ni. yeah maybe orang kata ek eleh artis je pun takpayah lah nak masuk hati bagai. tapiii lelaki ajnabi yang ada dalam hati aku ni mereka je lah. takda lain. tu yang susah sikit nak kasik dorang keluar daripada hati. 
maybe kena tunggu ada lelaki yang kita gelar sebagai zauj (erk geli tekak) masuk dalam hati. kot. kita tunggu dan lihat siapa lebih hebat. haha

jadinya.....
taknak lah orang lain terjebak dengan exo ni. kalau terjebak pun...pls bukan aku puncanya.
i still remember apa yang seseorang tu pernah cakap kat aku when i was 12. and it was hurt....until now. i'm no angel. but pls dont describe me as the opposite that. 

sebenarnya takda niat nak spill pun. taknak ungkit kejadian 7 tahun lepas pun. tapi aku masih sakit hati sampaikan benda ni buat aku teringat dia and i hate that person. err and can i say that i'm proud of this hatred?

hahaha.




HEAD vs HEART
Thursday, 29 May 2014

ada orang tanya,
kenapa deactive twitter? kenapa nak deactive facebook? kenapa sorok link blog?
jawapan saya : taknak sakit hati.

it has been a habit.
run from those things yang sakitkan hati, yang serabutkan kepala.
bcs i'm such a vindictive person.
taknak lah tambahkan list-orang-yang-aku-sakit-hati-dengan-beliau

oh yeah benda kecik je.
but well, i love to turn a small thing into a huge problem.


tapi akal kata;
jangan jadi childish.  
sampai bila nak diri sendiri je betul?

hati pulak membantah;
hey suka hati aku lah.
ingat tak penat ke asyik sakit hati je?

akal jawab balik;
kau tu yang lembik sangat sikit sikit nak sakit.

hati melawan;
ingat aku suka sangat ke nak sakit? 

dan ini, tuan hati dan akal pun berkata;
diamlah korang. penat lah diri sendiri nak bergaduh dengan diri sendiri.





B for?
Thursday, 22 May 2014

baekhyun? aniyaa.

........


bila kena naik kereta dengan orang yang tak berapa nak kenal....sigh. nasib baik orang yg tak berapa nak kenal tu tak berapa nak ramah dengan si saya.
dan orang yang mak kata BRUTAL ni sebenarnya taksuka langsung nak bercampur dengan orang. 
tak reti, tak suka, tapi tahu, kena jugak. tapi tak suka. tak selesa.

........

me   : kenapa kena teman along pulak?
mom : mestilah. kena jaga.
me   : abih pina ni?
mom : pina brutal, takpa.

pergh. tapi bila dilabel brutal sebenarnya agak bangga lah di situ ye. rasa macam cool, macam bawak aura hey you all don't mess with me.

i share this honor with the fearless B ye. 

its past midnight and i dont know what i'm typing right now.


silence please
Tuesday, 20 May 2014



 
♡♡♡


boleh nak cakap sebenarnya kadang-kadang hati terasa?
setiap kali dengar macam apa yang kau cakap, hati memberontak.
kau tak rasa. kau tak tahu.
benda yang kau rasa kecik, tak berguna, tak bagi kebaikan tu...
besar maknanya bagi aku.
sebab benda tu.... perisai aku. daripada benda yang lebih menyakitkan.
itu cara aku.
 
bukan aku tak pernah cuba.
pernah. tapi sakit.
aku tahu aku lembik.
benda macam ni pun tak mampu.
tapi aku kenal diri aku.
 
tolong jangan buat aku tak suka diri sendiri.
tolonglah.


 "You’ll never understand until it happens to you."

 


indescribable inner thoughts
Monday, 19 May 2014



"Everyone is questioning me,
they say I’ve changed,
I think my heart is stuck to you."
- E, 
#종독


i get mad easily.
being a butthurt for a many times.
just consider it as a growing phase.
can you?







hakikat
Sunday, 18 May 2014

bila datang satu masa
kau rasa semua mengkhianat
semua serba tak kena
semua berpaling dari sisi

dan juga kau tetap teguh
rasa cuma kau yang betul
yang lain cuma tahu menghukum

nak kata apa aku tak peduli
yang terluka aku
yang sakitnya aku
yang alami juga aku

dan yang cuba untuk senyum kembali...
juga aku. 

dan sampai satu masa
kau harus terima
dunia ni... bukan kau yang punya
kadang perlu patuh
kena terima
manusia berbagai ragamnya

sebagaimana kau mahu diterima,
cuba terima yang lain seadanya juga









K
Tuesday, 6 May 2014

semalam result muet keluar.
dan sekali lagi, confidence level makin menurun.
kecewa. dan macam nak putus asa.

sebenarnya tak usaha, jadi tak layak pun nak letak diri atas status; bukan rezeki.
sebenarnya memang tak layak dapat.

tapi nak pujuk diri jugak, takpe.
kena jaga hati.

tapi sebenarnya kecewa jugak.
rasa blank terus nampak result cemtu. 

sebenarnya taktahu nak kecewa ke nak redha. walaupun sebenarnya memang kena bersyukur.

tapi kecewa. tapi redha.
tapi entah.


bila exo-K nak buat comeback stage ni. mohon gembirakan saya semula






 

random.
Tuesday, 29 April 2014

dan kalaulah tiba-tiba hati mula minta seseorang untuk menemani, sandar pada Dia. 

its simple.
kalau dia terbaik untuk bantu kita makin dekat dengan Allah, mohonlah dikuatkan jodoh. tapi kalau dia makin bawak kita jauh daripada Allah, baik dijauhkan. dan yang penting, redhakanlah hati andai tak memiliki. 
Allah knows best kan. mungkin ada yang lebih baik untuk kita dan yang lebih penting, mungkin juga kita yang tak cukup baik untuk dia.
we deserve best kan? SO DOES HE.


 


ceh mengada sungguh lah kan.


its been a while since i'm babbling.
Thursday, 24 April 2014

assalamualaikum.

hari tu terasa nak beli buku (read: novel) 
dalam kepala dah buat keputusan nak beli tajuk apa. sekali dah langkah masuk kedai, mata blurr kejap sebab tamak nampak macam-macam tajuk. dah terlupa tajuk yang diniatkan. 
baca sinopsis, macam best, grab terus.  
pastu balik terus down sebab cite tu menakutkan rupanya + rasa macam takboleh dibaca langsung. 
after a while, selak lah sikit. hati memujuk. 
selak. selak lagi. sengih. selak lagi. dan khatam.

see? manusia memang suka men-judge. tak kira lah buku ke orang ke makanan ke. semua benda lah kalau boleh nak di-judge. memula rasa macam baik pastu eh jahat lah dia ni pastu eh macam baik balik. 



..........


hari tu terbaca aA + bB part yang si Benz mintak Addin sebut password untuk masuk bilik. dan tiba-tiba teringat kisah darjah lima dulu.

"nak masuk kelas? cakap password dulu."
"kondensasi."
"ok pass. sila masuk."

kalau dah namanya budak baru belajar makna kondensasi memang agak teruja sikit. 

.........




ada orang berkata ; "Akak update blog? May bacaaa satgi."
nasihat saya;
JANGAN BACA BENDA LAGHA. 







maturity.
Monday, 7 April 2014


assalamualaikum.

sungguh hari tu sentap baca benda ni.
but sentap in a good way lah kan.


maka sebab itu menukar kulit blog? biar nampak matang? haha
tak menjadi langsung kau punya transformasi ni selagi ada unsur-unsur bebudak exo tu. 

sebenarnya tetiba rasa dah besar bila junior mula cari dan bertanya
"kakpina, tips?"
"kak kacang......kite kan...."
"kak syafina, cemana kalau....."
heh. dan pagi tadi baru naik pangkat jadi nenek gara-gara si iffah tu haa. laaaagi lah gila punya matang kena jadi. haha

sebenarnya aku taknak jadi matang pun. jadi cool pun dah cukup bertuah dah ni.







untitled.
Monday, 31 March 2014

memang lah susah nak jadi rajin.
memang lah susah nak jadi baik.
memang lah susah nak jadi berguna.

tapi cuba, paksa.

memanglah takda siapa yang suka dipaksa.
tapi kalau diri sendiri yang paksa diri sendiri, takkan diri sendiri nak marah diri sendiri kut. kan?
melainkan lah kalau dah taktahu nak marah siapa, marah diri sendiri pun bunyinya menyeronokkan.

ini namanya kes kemarahan yang terpendam taktahu nak diluahkan dalam bentuk yang bagaimana.




mula membongkar Hlovates' kembali.  Rooftop Rant, Anthem, Versus.... dah kenapa bila tiba part Versus, rasa bestnya-sweet-sangat datang. haha






self-reflection
Thursday, 27 March 2014

yo assalamualaikum.

lately, i've been wandering on askfm. 
dok main penuhkan question box orang dengan nama sendiri. hahaha


sebenarnya terasa sangat poyo. sebenarnya terasa sangat irritating. tapi entah kenapa tetiba rasa macam eh apa yang orang pikir pasal aku ek?

.....




soalan first. orang lain yang tanya beliau ni. dan daripada situ lah terpengaruh game describe describe ni. terketawa sebentar melihat jawapan ni.  
saranghae too, omma!




CSS everywhere~ hakhakhak. alaa taknak stan 17 taknak taknaaaak haha.
mom as bestie? alhamdulillah ala kulli hal. glad that my mom pun rasa suara chen sedap okbai.
hey glad to have you as my bestfriend too!




macam ter-faham as 'i stand as me. lantaklah orang nak kata apa'. hakhakhak
daaan, kenapa untung mak mertua ni? hakhakhak future-mak-mertua, pls look at this answer ;) 
oh, I love her too!



haish. acane junior pun boleh tahu tabiat tak belajar tidur tgk korea ni? hmm? 
and somehow, macam kelakar tgk komen 'mahal senyum, muka gangster' tu. junior yg rapat pun boleh komen cemtu, membuatkan aku terfikir, cemana lah junior yg tak rapat langsung bebudak motor yg selalu kena bebel tu tengok aku eh. 
best friends..... ah i miss them reaaaaaally much bila tgk jawapan ni. rindu yang tak terkira. rindu yang tersangat rindu.
2012, form 4.... NADI eh junior? 



.....





it boost my rasa sayang terhadap diri sendiri sebenarnya selepas sesi hantar nama sendiri ke kotak soalan orang ni haha. kita... semua berharga. kalau tak di mata orang, biarlah menjadi permata di mata Allah tentunya.

sebenarnya terharu T_______T


.....


dan tetiba ada dapat soalan cemni. kalau tanya aku lah kan....





maka begitulah panjangnya post kali ini menandakan tempoh lamanya memerap di rumah. hati meraung nak kerja












here and there
Saturday, 22 March 2014

assalamualaikum!

satu.
sekarang ni dok rumah main lawan siapa solat dulu. pastu dok pandang orang lain yang belum solat, buat muka bangga lalu menyanyi ;


walaupun hidup seribu tahun kalau tak sembahyang apa gunanya...

konon nak boost semangat kasik bebudak tu solat awal waktu ni.



........

 
dua.
hari tu pergi mengisi perut di kedai ayam goreng kfc.
tak tahu lah kenapa tetiba diri rajin meng-offer diri untuk meminta plastik di kaunter hari itu.

"kak, nak plastik kecik dua."
"oh 20 sen." eh? kena bayar? oh mungkin HARI SELAMATKAN BUMI mungkin. [walaupun hari khamis]
"eh dengan penutup cawan dua jugak."
"okay 40 sen."
"okay kejap eh." dan mula mengambil dua langkah untuk ke meja untuk mengambil duit. pastu toleh kanan eh kakak berdua ketawakan aku? okay akak anda sedang bergurau rupanya ye?


nak bergurau? 



gurauan yang tak kena tempat atau aku yang lurus. tet tiada jawapan.
kalau nak bergurau, kenal dulu orang yang diguraukan tu bagaimana. point taken?





layout by ellie. image from weheartit.