Boxed in my own world.


instagram / twitter
← old new →
DENIAL.
Thursday, 10 October 2013

penafian.
dari jadi diri sendiri. 

selama ni sesenang je taip "people change".
tapi bila kena kat batang hidung hang words "you've changed", then hang sedar yang "people change" tu cumalah sekeping metal untuk cover diri hang sendiri. dan hang tak mampu pun sebenarnya nak guna "people change" tu.

sebab, hang menafikan diri sendiri sebenarnya.
wei, apa ni. personality crisis?


 


pertembungan budaya.
Tuesday, 1 October 2013
tetiba rasa nak spill. tetiba je.
heh. tetiba yang sangat.

"do you know what is the difference between you and them?" 
THEY LET ME BE ME. and they accept me as who I am. 


i never meant to start a war. siyes.
but as i said before, i am a human. just a human.
ada hati. ada perasaan. ada rasa sedih. rasa gembira.
dan bila semua thought i'm a makhluk-yang-maksum-suci sepanjang masa, 
i'm tired. 
ye. benda ni remeh. just about minat. pada hang lah kan.
but for me, maaf. it touched my very own deep heart. 
maybe i'm the one who being soooo literally dramatic and sentimental but yeah again,
THIS IS ME.
and being here without them, siyesly makes me like this. i've to be hipokrit. i've to be kepala-ferum-and-etc. i wanna protect myself. from all this nonsense stuff yang sakitkan hati sendiri.






aku bukan obses. bukan juga extra super fanatic. tapi ku akui, kadang terlepas jua dari limit. tapi masih, ku temu limit, prinsip dan batas diri. walau kadang tergelincir, tetap ku usaha ke landasan. masih aku kah yang bersalah?









layout by ellie. image from weheartit.