Boxed in my own world.


instagram / twitter
← old new →
HEAD vs HEART
Thursday, 29 May 2014

ada orang tanya,
kenapa deactive twitter? kenapa nak deactive facebook? kenapa sorok link blog?
jawapan saya : taknak sakit hati.

it has been a habit.
run from those things yang sakitkan hati, yang serabutkan kepala.
bcs i'm such a vindictive person.
taknak lah tambahkan list-orang-yang-aku-sakit-hati-dengan-beliau

oh yeah benda kecik je.
but well, i love to turn a small thing into a huge problem.


tapi akal kata;
jangan jadi childish.  
sampai bila nak diri sendiri je betul?

hati pulak membantah;
hey suka hati aku lah.
ingat tak penat ke asyik sakit hati je?

akal jawab balik;
kau tu yang lembik sangat sikit sikit nak sakit.

hati melawan;
ingat aku suka sangat ke nak sakit? 

dan ini, tuan hati dan akal pun berkata;
diamlah korang. penat lah diri sendiri nak bergaduh dengan diri sendiri.





B for?
Thursday, 22 May 2014

baekhyun? aniyaa.

........


bila kena naik kereta dengan orang yang tak berapa nak kenal....sigh. nasib baik orang yg tak berapa nak kenal tu tak berapa nak ramah dengan si saya.
dan orang yang mak kata BRUTAL ni sebenarnya taksuka langsung nak bercampur dengan orang. 
tak reti, tak suka, tapi tahu, kena jugak. tapi tak suka. tak selesa.

........

me   : kenapa kena teman along pulak?
mom : mestilah. kena jaga.
me   : abih pina ni?
mom : pina brutal, takpa.

pergh. tapi bila dilabel brutal sebenarnya agak bangga lah di situ ye. rasa macam cool, macam bawak aura hey you all don't mess with me.

i share this honor with the fearless B ye. 

its past midnight and i dont know what i'm typing right now.


silence please
Tuesday, 20 May 2014



 
♡♡♡


boleh nak cakap sebenarnya kadang-kadang hati terasa?
setiap kali dengar macam apa yang kau cakap, hati memberontak.
kau tak rasa. kau tak tahu.
benda yang kau rasa kecik, tak berguna, tak bagi kebaikan tu...
besar maknanya bagi aku.
sebab benda tu.... perisai aku. daripada benda yang lebih menyakitkan.
itu cara aku.
 
bukan aku tak pernah cuba.
pernah. tapi sakit.
aku tahu aku lembik.
benda macam ni pun tak mampu.
tapi aku kenal diri aku.
 
tolong jangan buat aku tak suka diri sendiri.
tolonglah.


 "You’ll never understand until it happens to you."

 


indescribable inner thoughts
Monday, 19 May 2014



"Everyone is questioning me,
they say I’ve changed,
I think my heart is stuck to you."
- E, 
#종독


i get mad easily.
being a butthurt for a many times.
just consider it as a growing phase.
can you?







hakikat
Sunday, 18 May 2014

bila datang satu masa
kau rasa semua mengkhianat
semua serba tak kena
semua berpaling dari sisi

dan juga kau tetap teguh
rasa cuma kau yang betul
yang lain cuma tahu menghukum

nak kata apa aku tak peduli
yang terluka aku
yang sakitnya aku
yang alami juga aku

dan yang cuba untuk senyum kembali...
juga aku. 

dan sampai satu masa
kau harus terima
dunia ni... bukan kau yang punya
kadang perlu patuh
kena terima
manusia berbagai ragamnya

sebagaimana kau mahu diterima,
cuba terima yang lain seadanya juga









K
Tuesday, 6 May 2014

semalam result muet keluar.
dan sekali lagi, confidence level makin menurun.
kecewa. dan macam nak putus asa.

sebenarnya tak usaha, jadi tak layak pun nak letak diri atas status; bukan rezeki.
sebenarnya memang tak layak dapat.

tapi nak pujuk diri jugak, takpe.
kena jaga hati.

tapi sebenarnya kecewa jugak.
rasa blank terus nampak result cemtu. 

sebenarnya taktahu nak kecewa ke nak redha. walaupun sebenarnya memang kena bersyukur.

tapi kecewa. tapi redha.
tapi entah.


bila exo-K nak buat comeback stage ni. mohon gembirakan saya semula






 

layout by ellie. image from weheartit.